Ontdekking van de werf van het toekomstige station Toots Thielemans

Publication date
01.10.2024

Op zondag 22 september 2024 opende de MIVB de deuren van de werf van het toekomstige metrostation Toots Thielemans, waar bijna 4500 bezoekers een kijkje konden nemen achter de schermen van dit grootschalige project. Het evenement was een gelegenheid om de voortgang van de werken te tonen en vele vragen van het publiek te beantwoorden, terwijl ook de mannen en vrouwen die op de werf werken in de kijker werden gezet.
De werkzaamheden vorderen in snel tempo en hoewel de werf nog steeds in volle gang is, bood het bezoek het publiek de kans om zich een beeld te vormen van de toekomst van het MIVB-netwerk.

Een unieke ontdekking voor het grote publiek

Het station Toots Thielemans, dat voornamelijk ondergronds wordt gebouwd, is normaal gezien onzichtbaar voor voorbijgangers. Maar ter gelegenheid van het einde van de graafwerken bood de MIVB op deze opendeurdag het publiek een zeldzame kans om de werf te ontdekken en deze ondergrondse infrastructuur in volle opbouw te verkennen. Bezoekers konden de indrukwekkende vooruitgang bewonderen, onder begeleiding van experts die de technische uitdagingen van dit ambitieuze project konden uitleggen. Een fascinerende blik achter de schermen van een van de belangrijkste werven voor de toekomstige lijn 3 van de Brusselse metro.

Ontmoetingen met de Projectmedewerkers

De deelnemers konden rechtstreeks in gesprek gaan met de teams die betrokken zijn bij de bouw van het station. Zij beantwoordden vragen over de technische aspecten van de werken, de mobiliteitsuitdagingen en de impact van de toekomstige metrolijn op het dagelijks leven van de Brusselaars. Deze uitwisseling hielp het publiek te sensibiliseren voor het belang van dit project voor de toekomst van de stad, met nadruk op de voordelen op het vlak van duurzame mobiliteit en vlottere verplaatsingen.

Een Artistieke Tentoonstelling om de Werf te Vereeuwigen?

Als aanvulling op het bezoek werd er ter plaatse een tentoonstelling van artistieke foto's geïnstalleerd, die een unieke blik wierpen op de werf. De beelden benadrukten de omvang van de werken, de details van het in aanbouw zijnde station en vooral de gezichten van de mensen die er dagelijks aan werken. Een visueel eerbetoon aan degenen die de toekomst van het Brusselse openbaar vervoer vormgeven.

We willen alle bezoekers hartelijk bedanken die deelnamen aan deze opendeurdag en hun enthousiasme voor dit grootschalige project met ons deelden.